Wednesday

Episod 07

November 4, 2009

Aku dah tukar nama Aidil jadi mangkuk. Dalam phone book pun dan tuka ke mangkuk. Sebab lama2 aku akan betul2 tak suka dia. Aku harap this working. Aku nak bagitau Zaim feeling aku kat Aidil. Aku taknak tipu dia. Aku nak selamatkan friendship yg dah 13 thn (1996 – 2009) daripada perasaan cinta kat orang yang baru aku kenal 2 minggu. Tapi aku tak tau mcm mana nak mulakan. Kawan jenis apa aku nie. Tak layak dapat kawan sebaik Zaim, cinta sebaik Aidil.


*******

Ermmmmmmmmmmmmmmmmmm. =( Finally aku bukak mulut kat Zaim. Aku bagitau kat dia perkara sebenar. Perasaan aku towards Aidil. Zaim senyap ja. Dia pikir. Dia cakap if i think what r im doing will affect the our friendship..yes , if he has the feeling also towards Aidil. Skrg dia suka nak kenal Aidil dan nak tengok sejauh mana hubungan diaorang boleh complete each other. Dan advice aku yang cinta adalah two ways baru jadi. Sekarang aku je syok kat Aidil. Aidil syok kat Zaim. Aku mintak maaf banyak kali. Zaim cakap okey sebab aku bagitau dia awal. Tapi aku still rasa bersalah. Terima kasih sahabat. Aku cakap ngan Zaim jgn merosakkan hubungan antara diaorg because aku dah mcm nie. Kalo Zaim dapat terima Aidil cepat lagi best sebab Aidil akan bahagia. Aidil bahagia bermakna gembira juga untuk aku. Sama jugak dengan Zaim. Aku juga taknak Zaim ajak Aidil lepak lagi if ada aku. Buat sementara waktu aku xboleh lagi berada bersama diaorang. Aku perlukan sedikit masa untuk perbetulkan dan terima keadaan ni. Bukan senang tapi tak payah juga kalo aku betul2. Zaim cakap by time goes by benda ni akan hilang. Bila aku jumpe orang baru yang untuk aku, pasti aku dpt lupakan Aidil. Aku setuju. Terima kasih Zaim kerana sangat memahami.


SMS Fitri to Zaim


2:47 am
Sori. No heart feeling k. =(
3:02 am
Its no hard feelings de. Ok nite


*******

Aku sms juga kat mangkuk sebab nak minta maaf aku cakap aku tak suka dia last time. Tapi aku x der la direct. Dia faham aku rasa tapi dia buat2 tak faham. Sebab dia sedang dibutakan cinta. Tapi demi kebahagian ko Aidil, aku rela berkorban. Aku terima sebagai pengalaman dan pengajaran hidup yang sangat berguna. Sampai demam aku hari nie. Mungkin demam untuk membersihkan dosa. Hampir tak berdaya seluruh badan. Ini semua dugaanNya.


SMS Fitri to Aidil aka Mangkuk


6:34 am
Mrng. Jgn marah lg. Hv a gud day.
7:57 am
Marah sape?

1:01 pm
Marah aku
1:49 pm
Bila?

1:53 pm
Aku rase.
1:54 pm
Prasan, maner ada..

1:56 pm
Ermm. Lo dingin
No reply.

*******

Dia ada big day tadi. Sebab aku dengar Zaim borak ngan Aidil dlm phone malam tadi. Zaim ckp pakailah the gud shirt, jgn isap rokok banyak sangat, should rest..aku dengar aje. Tak mungkin aku nak cakap benda yang sama kan. Kacau daun. Mangkuk!!

3 comments: