Tuesday

Episod 06

Mangkuk betul aku. Apasallah aku masih nak tipu diri sendiri. Tak kemana pon. Ok mulai dari sekarang mls dah nak coverline. Memang betul aku suka gile sama Aidil. Cuma Aidil ngan Zaim dan sesiapa saja tak perlu tau. Aku ja yang tau. Bukan utk dimengerti. Semalam sebelum tido msg Aidil. Sebab rase serba salah sebab aku ckp aku tak suka dia. Aku xsuka ko Aidil sebab ko dah buat aku jatuh cinta tahap gaban. Aku tak suka ko Aidil sebab aku menggigil everytime jumpa ko, everytime dengar suare ko, everytime ko sms pon. Aku tak suka ko sebab ko orang pertama dalam hidup aku yg buat aku menggigil tahap macam tu. Walaupun aku langsung tak kenal ko. Kalo ko tu perempuan dah sah2 aku suh je mak aku masuk meminang. Tak kisahlah berapa hantaran sekalipun. Tapi xder nasib beb nak ckp mcm tu ngan ko. Ko akan ada Zaim dan Zaim aka nada ko.

SMS Fitri to Aidil.

9:23 pm
Gudnite
9:24 pm
Yup, nite

Bunyi dingin. Aku tau. Aku salah. Semuanya salah aku. Lagenda budak jahat.


*******
November 3, 2009

Pagi ni bangun awal. Pukul 630 dah ada kat federal highway. Nak elak jamm sebab ada exam pukul 9. Dalam keter xlekang lagi ingatan. Siot yang teramat sangat. Sms Aidil lagik.

SMS Fitri to Aidil.

6:46 am
Bgun2 g keje. Haha. Morning.
8:02 am
Pagi

Masih dingin gak. Tapi aku tak teruskan sms tu sebab takda faedahnya. Sebanyak mana pun sms yg dihantar dan direply takkan merubah apa2 pun.

*******

Dalam dewan exam aku rase mengantuk sangat sebab xcukup tido. Dan perkara paling teruk jadi bila jawapan aku bercampur dgn perasaan aku. Betul beb. Tak tipu. Mungkin sebab hari2 mengadu kat blog ni jadi terbawa bawa masa dalam exam. Aku semak balik. Pertama kali dlm sejarah hidup aku. Tengok betapa parahnya aku. Apasallah ni. Aku dah kene bomoh buatan sendiri la nie. MasyaAllah. Aku kuar awal sejam sebab dah abis jawap. Lagi aku stay kang lagi merepek aku tulis. Dah la subject lecturer favourite. Kang ngan lecturer2 tu sekali aku luahkan perasaan. Payah2. Aku memang dungu. Jadi camni sebab sorang lelaki yg tak da apa2 feeling ngan aku pon. Syok sendiri saja. Biarkanlah labu aku terjun dgn luncai2nya. Hehe

Balik dalam keter dengan lagu Yuna dan sebenarnya. Ok jugak. Walaupun bukan exactly apa yg yuna nak ckp sama ngan aku sekrang tapi layan jelah. Asik nak dgr lagu jiwang ja skrg. Pantang dgr mesti melayang. Sedar2 dah sampai umah.
*******

Oh bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila,
Air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila,
Kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Ku enggan
Berpura pura ku bahagia
Ku enggan
Melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Telah menular dalam diri
Pabila
Kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah,
Jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

*******

Aku masih parah. =(

6 comments:

  1. salam kenal jugak. org mane? maksud ko?sorry aku blur..hehe

    ReplyDelete
  2. woi bdk jahat..best dow story ko geng...nk lagi bro..hahaha

    ReplyDelete
  3. thx tengku_fir21 keran clarify..haha..aku KL

    ReplyDelete
  4. robin..betul erk?..best ker citernyer?..aku rase stress je sebab nie jadi betul kat aku..hehe..btw thx beb

    ReplyDelete